logo :)

utorak, 27. rujna 2016.

Maybelline Color Sensational The Mattes - Midnight Merlot


Hello kittens!

Polako nam je jesen pokucala na vrata a zajedno s njom i nove kolekcije make upa te trendovi koji će obilježiti idućih nekoliko mjeseci. Jedan od njih je zasigurno tamni ruž , koji nam omogućuje vampy izgled, s njime pokazujemo našu zavodljivu, odvažnu, senzualnu , edgy stranu. Bez obzira koji je vaš favorit - burgundy crvena (jedna od it boja ove sezone u modi i make upu), duboke i mračne nijanse šumskog voća ili možda čokoladno smeđa i kraljica svih rokerskih cura i fashionistica - crna, bit ćete zapažene i u trendu. Ponekim od nas ove nijanse mogu djelovati zastrašujuće i naravno da se na dnevnoj bazi radije priklanjamo nude tonovima na usnama, ali za izlazak iz sigurne zone nema boljeg odabira od tamnog ruža. Transformira vaš izgled u sekundi i daje samopouzdanje koje rijetko koji komad make upa može dati.Možete ga nositi u večernji izlazak, u raznim svečanijim prigodama a za najhrabrije u dnevnoj varijanti ide uz prilično neutralan make up. Osobno ne dijelim šminku na dnevnu i večernju (osim možda glittera na očima , njega teško da bi nosila kroz dan) , tako da mi nije problem nositi taman ruž kroz dan. Baš suprotno , ukoliko taj dan nemam vremena za šminkanje, stavit ću podlogu, tuš, maskaru , bronzer i taman ruž i izgledati kao da sam potrošila brdo vremena na spremanje i kombiniranje. 


Osim na usnama, tamne boje nosit će se na noktima, očima, čak su i rumenila za jesen u tonovima šljive, a posebno je poželjno imati neki modni dodatak u tamnim tonovima, npr. torbicu, čizme, kaput, kapu... Izbora je stvarno mnogo tako da vjerujem da će svaka od vas uspjeti ukomponirati ovaj trend u svoj stil ove jeseni i zime . 


Sukladno tome, Maybelline je izbacio kolekciju tamnih mat ruževa , Rock Nudes paletu sjenila te novu Lash Sensational maskaru o kojoj sam pisala u prethodnom postu.

Odabrala sam nijansu 885 Midnight Merlot koja je duboka, burgundy crvena s primjesom smeđih tonova zbog čega djeluje još tamnije. Ovako tamne ruževe ne bih nikako preporučila nositi bez olovke jer ukoliko se samo mrvicu razmažu, nastat će katastrofa. 

Ja sam ovaj ruž kombinirala s MAC Night Moth olovkom za usne, riječ je o stvarno jako tamnoj mješavini crvene i ljubičaste , idealna olovka za bilo koji taman ruž a ponekad ispunim cijele usne samo s njom. Uglavnom, ta je kombinacija savršeno istaknula ljepotu ovog ruža.



Kao što sam već jako puno puta napomenula, stvarno volim Maybelline tako da mi se i ovaj ruž jako svidio. Na usnama je jako ugodan, nije suh, njegov finiš je mat ali ne potpuno, tekstura je hranjiva i pomalo kremasta tako da nema zatezanja ali to je i razlog zašto je potrebno nositi olovku s ovim ružem. Miris gotovo i nema, jako se lagano osjeti i meni je ugodan, kao i svi Maybelline ruževi. Prilično je postojan na usnama, uz popravke može normalno preživjeti dan ili noć. Moram napomenuti da nije poput tekućih ruževa neprenosiv, ako poljubite nekoga itekako će ostati trag! 


Trenutna cijena je 60ak kuna, ovisno o mjestu kupnje. Za sada sam ovu kolekciju boja vidjela u BIPI ali moguće da je došla i u druge drogerije. Rok trajanja je čak 2 godine od dana otvaranja što je stvarno odlično! Među sastojcima se nalaze pčelinji vosak i ulje sezama što znači da neće isušiti vaše usne. Gramažu nisam uspjela pronaći ali pretpostavljam da se radi o klasičnoj gramaži ruža odnosno 3,5 grama. 




Pakiranje je jednostavno i lijepo, sam ruž je u srebrnom sticku a poklopac ove kolekcije je tamnoplave boje i sjajnog finiša, meni se sviđaju jednostavnija pakiranja. 

Pigmentacija je prilično dobra, naravno da ima i boljih ruževa ali uzevši u obzir da je riječ o drogerijskom brendu i ne previsokoj cijeni, posve je zadovoljavajuća. Ruž kada se swatcha i nanese na usne izgleda svjetlije nego kada ga otvorite ali je boju moguće nadograditi ako se nanese više slojeva ili koristi olovka. Ili obje metode :D .


Kolekcija mi se jako sviđa i rado bi nabavila još jednu ili dvije nijanse, samo mi najsvjetlija iz kolekcije nije baš po ukusu , ostale bi voljela skupiti kroz jesen i zimu. 


Ako tražite taman ruž i ne želite potrošiti previše novaca ali ipak želite određenu razinu kvalitete, mislim da bi vam se ovaj ruž mogao svidjeti.


Svakako mi pišite ako ste vidjele ovu kolekciju ili isprobale nešto iz nje! 


xoxo

1 komentar:

  1. Ruz je mrvicu pretaman za mene. Ne bih znala kako ga "nositi". :/
    Al tebi stoji wow.
    Sve te nijanse mi uvijek bolje izgledaju na drugima nego na meni.

    OdgovoriIzbriši