logo :)

utorak, 14. srpnja 2015.

MAC STUDIO FIX POWDER PLUS FOUNDATION



Danas vam donosim kraj svoje potrage za puderom u kamenu, odnosno matirajućim puderom. Zvuči jako dramatično ali mora biti jer ovaj je puder stvarno ispunjenje svega što sam ikad htjela od pudera u kamenu a da nisam ni znala :D.

Riječ je o MAC Studio Fix Powder Plus Foundation, koji je zapravo dugotrajan puder 2 u 1 , do čega ćemo doći malo kasnije. 

Glede osnovnih podataka - puder dolazi u količini 15 grama a mora se potrošiti u roku 36 mjeseci od dana otvaranja. Cijena u zagrebačkom MACu je 243 kune. Puno da ali dobivate dva pudera u jednom, gramaža je poprilična i s obzirom da ga nije potrebno puno, trajat će dugo. Pakiranje je crno , polumat sa sitnim srebrnim šljokicama, klasično MAC pakiranje. Izrazito čvrsta plastika, minimalističkog legeantnog dizajna.  Ima dva pretinca, u jednom je ogledalo za popravke tokom dana i puder a u drugom je spužvica za nanošenej pudera koju ja koristim za eventualne popravke ako nemam četkicu u blizini. Moja nijansa je NW20 , za zimu bi odabrala neku malo svijetliju ali sva ostala godišnja doba mogu nositi ovu :)









Već neko vrijeme imam jednu lijepu ideju o štednji, odnosno odlučila sam ulagati u nešto skuplje i kvalitetnije komade kozmetike na način da jednom mjesečno kupim jedan kvalitetan proizvod a jeftinijie i slatke varijante kojima ipak ne mogu odoljeti smanjila sam na minimum. Za sada ide dobro, držite fige da tako i ostane :D Isto preporučam i vama , naravno pod pretpostavkom da radite ali i ako imate samo džeparac na raspolaganju, opet je moguće uštediti za komad bolje drogerijske kozmetike. 

Malo sam drifted away s ovom pričom o štednji ali eto volim s vama dijeliti i neke druge misli osim onih o šminki.

Dakle, prije kupnje sam se (to također toplo preporučujem) detaljno informirala putem recenzija i blogova o ovom puderu i ustvrdila da ima sve karakteristike koje tražim - matiranje koje izdrži otpilike 5 sati te odličnu moć prekrivanja.

Sigurno sve znate kako puder u kamenu ili je proziran pa samo matira (u najboljem slučaju, u nekima zabrašni) ili uspije promijeniti drastično boju podloge ističući usput i nepravilnosti i stvarajući nejednake boje na licu. Ne i MAC Studio Fix !
Ovaj puder možete komotno koristit uz hidratantnu kremu kao podlogu, naime , ja sam ostala zapanjena! Pokirt će sva crvenila, hiperpigmentacije i ožiljke te srednje nepravilnosti kože!!! U potpunosti! Nanosim ga ružičastim Bipinim kabukijem i dovoljno je malo preći površinom i utapkati ga na hidratantnu kremu, postupak ponoviti ukoliko ima potrebe i imat ćete savršen ten!

Ja sam zaljubljena u ovaj puder, prekriva bolje od 90% tekućih pudera koje možete kupiti u drogerijama ali i u parfumerijama. Jednostavno je divan. Glede matiranja, ja imam mješovitu kožu koja je isušena postupkom rješavanja akni o kojem će biti post ovih dana tako da i nisam jako zahtjevna. Na T zoni se počnem sjajiti nakon otpilike 5-6 sati nošenja pudera ali to riješim matirajućim papirićima koji su po meni najbolja solucija. Nema smisla stavljati dodatne slojeve pudera koji samo guše kožu, matirajući papirići od Essencea su jeftini i djelotvorni. Potom se osvježim termalnom vodom i ko nova sam.






Na ovaj puder možete gledati kao na podlogu i matirajući puder u jednom jer on to uistinu je!
Ako imate problematičan ten , hiperpigmentacije, ili trebate jako prekrivanje ovaj puder je idealan za vas i vrijedi uložiti u njega! Kod tekućih sam našla svoje HG pudere - Vichy Dermablend (jako prekrivanje) i Teint Ideal kao lakšu varijantu, obožavam ih i nemam potrebu previše ekpsperimentirati. Od drogerijskih volim Maybelline Affinitone za normalnu kožu. Sada sam napokon završila potragu za puderom u kamenu. 

Super je stvar što ga možete nositi uz hidratantnu kremu one dane kada želite prekirvanje ali ne i težinu na licu!
Znam da sam se jako raspisala ali uvijek je tako kad naiđem na proizvod koji me potpuno oduševi!
Meni na licu nije uzrokovao nikakve probleme , a koristim ga svakodnevno otpilike 2 tjedna. Talc je prvi u sastojcima ( vidite na slici pakiranja sastojke) tako da ako nekoj od vas jako smeta, zaobiđite ali on je ionako u svim puderima koji matiraju. 
Na kraju naravno stavljam slike kako izgleda na licu, full make up ;P






SLIKA NIJE NIMALO UREĐIVANA (DAKLE NI KONTRAST, NI SATURNACIJA,BAŠ NIŠTA)

IZGLED PUDERA NA LICU BEZ IKAKVOG UREĐIVANJA KVALITETE FOTOGRAFIJE


Još jedan pokušaj da vam pokažem puder na licu (bez editiranja)


Kako vam se sviđa ovaj puder? Biste li ga voljele isprobati i koji su vaši omiljeni puderi u kamenu? 

xoxo

Broj komentara: 10:

  1. Oprosti ali kako ćemo dobiti pravi dojam o puderu ako si fotke provukla kroz filter za peglanje kože? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Inače, samo podešavanje kontrasta, saturnacije slike, oštrine i slično nije nikakva izmjena , nisam si brisala prištiće, niti sam mijenjala oblik lica, boju očiju itd. Trenutno hvala Bogu i super proizvodima , imam jako dobar ten a ovo je jako dobar puder. Ako te zanima, pisat ću o tome kako sam se riješila akni.
      I ako si pratila blog , u nekoliko navrata sam stavljala svoje slike bez šminke, nemam problema s time. Nadam se da ne zamjeraš a i nadodala sam za tebe još dvije slike, nimalo uređene ovim navedenim. Hvala na komentaru draga i nadam se da će pomoći moj post o novoj rutini njege lica :)))) Uključi se i u nagradnu igru :)

      Izbriši
    2. Nisam ni rekla da si brisala prištiće ili mijenjala oblik lica i boju očiju. To nije ni poanta u ovom postu. Ovdje se radi u puderu i koža bi trebala biti neobrađena s tvoja koža je na svim fotkama zaglađena. Pogledaj samo oko obrva i prijelaz na čelu gdje počinje rasti kosa kako je mutno. Ne znam s čime fotkaš ali fotke proizvoda i ruke sa swatchem su ošte dok su ove sa licem totalno zaglađene. Obrve su kao jedna velika crna mrlja, ne vidi se niti jedna dlačica... I nije to do popunjavanja obrva, baš se vidi da su fotke neprirodno mutnjikave tj. zaglađene.

      I btw. lijepa si cura ali ne razumijem obrubljivanje usana pola centimetra izvan rubova. Pa svi vidimo gdje ti završava prirodni rub usana, ovo izgleda preumjetno. Eto, nadam se da nećeš zamjeriti na dobronamjernoj kritici :)

      Izbriši
    3. Jednostavno tako izgledam na slici i ne mogu svima dokazati niti se trudim, želim pozitivna razmišljanja ovdje tako da se neću upuštati u rasprave oko toga da li netko misli da je to zbilja moja slika ili sam provela sate u fotošopu. Oni koji me poznaju, znaju da je tako. Svatko ima drugačiju kvalitetu kože i koristi različite pudere itd. Žao mi je što slike nisu dovoljno oštre za tvoj ukus :)

      Izbriši
    4. Sve je to stvar ukusa, meni se to sviđa trenutno a napokon sam došla do toga da sam zadovoljna sobom :)

      Izbriši
  2. Nisam , nemam baš ništa od prištića više čak su mi se i hiperpigmentacije povukle , jedino sam kontrast podesila :) nema problema, ide jedna slika bez ikakvog kontrasta

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovaj puder sam potrošila valjda 3-4 komada i prezadovoljna sam. Inače, taj puder kada staviš radi od lica fotošop jer je predobar a svatko tko sumnja u tvoju kvalitetu slika može lako provjeriti. Neka da nekom stručnjaku koji u dva klika vidi što si radila sa slikama. Prelijepo izgledaš!

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala ti puno draga! Da , ovaj puder je pravi fotošop, nevjerojatno koja je to razlika u kvaliteti naspram pudera koje sam do sada koristila. Jako mi je drago da sam se odvažila kupiti ga posebno hvala na tvojoj recenziji o njemu <3

    OdgovoriIzbriši
  5. Draga Elvira, zašto se pravdaš nekome tko inzistira? Uvijek će biti onih kojima nećeš odgovarati taman da ne znam što napraviš. Već si joj rekla, ali znaš kako je Buddha rekao: kada bi budala spoznala da je budala više ne bi bila budala.

    OdgovoriIzbriši
  6. Draga Elena, hvala ti puno na ovom lijepom komentaru. Mene pisanje ovog bloga jako veseli i svakoj od vas se trudim udovoljiti i biti pozitivna , želim da ovaj moj mali kutak bude mjesto pozitivne energije i razmjene iskustava, doživljaja i dojmova. Zato sam pokušala curi pokazati s još slika da je to jednostavno izgled pudera na fotografiji. Samo ime Studio Fix asocira na nešto za snimanje , puder koji izgleda izvrsno na fotografijama.
    Puno ti hvala i šaljem ti :*

    OdgovoriIzbriši