logo :)

petak, 1. travnja 2016.

EX1 INVISIWEAR LIQUID FOUNDATION

Bok cure,

Iako je danas prvi april iliti travnja , ja vam ne spremam nikakvu šalu! Štoviše, punom parom sam radila na isprobavanju ove podloge koja je trenutno zvijezda YouTubea. Da li je sav hype oko nje opravdan, pročitajte što kaže moje lice. Ovo zvuči čudno, ali ovu priču pričam prema dojmovima mog lica pa je to prilično točna ali smotano složena rečenica.

Što kaže EX1 Cosmetics? 

Postignite besprijekoran tenuz EX1 Cosmetics Invisiwear Liquid Foundation , make up izuzetno lagane formule posebno stvoren za žene Azijskog i Mediteranskog tena odnosno žena sa žutim podtonovima kože te tamnijom, maslinastom kožom. Dajući srednje do potpuno prekrivanje , ova prozračna podlogaekspertnom izvrsnošću ispravlja nedostatke na koži ; njegovi čisti pigmenti se u harmoniji pokreta lagano raspršuju i uz pomoć svjetla usavršavaju i ujednačavaju kožu ostavljajući je besprijekornom i mladolikom. Očekujte gladak ten koji zrači ljepotom. Formula je bez ulja i parfema te je nekomedogena a proizvod je klinički i dermatološki ispitan. 

Cijena na LookFantastic je 16.95 eura što je oko 125/130 kuna za 30 ml pudera. Dostava je besplatna i možete bez straha naručiti s njihove stranice :) .





Počnimo od pakiranja kao činjenice koju prvo uočimo. Puder dolazi u plastičnoj ambalaži koja je u sredini prozirna i pokazuje nijansu pudera a poklopac koji krije pumpicu za doziranje i samo dnu su predivne cooper boje , ovisno o svjetlosti ta se metalno sjajna boja mijenja od rozog zlata do cooper nijansi. 

U svakom slučaju, mene je pakiranje osvojilo. Uistinu je predivno i pomalo luksuzno. Volim kozmetiku koja je lijepa iako neću naravno na temelju toga suditi o kvaliteti.

Evo i sastojaka: Aqua, Cyclopentasiloxane, Triethylhexanoin, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Dimethicone, Propylene Glycol, Peg-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Quaternium-18 Hectorite, Dimethicone Peg-10/15 Crosspolymer, Talc, Methicone, Acrylates/Dimethicone Copolymer, Imidazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Disodium Edta.
[+/- (May Contain) Ci 77491, 77492, 77499 (Iron Oxides), 77891 (Titanium Dioxide)].

Osobno mi se jako sviđa što je formula oil free jer imam kožu koja je sklona aknama i bježim od svega što sadržava u sebi puno ulja jer bi to na mom licu izazvalo reljefe. Također mi je izuzetno važno da je ermatološki odobren sastav. Mislim da u vrhu vidim silikone, na što se pomalo mrštim ali preživjet ću.








Kao što vidite, trošeći ovaj puder, poklopac s dna podiže gore preostali puder tako da nema šanse da van u bočici ostane neiskorištenog proizvoda. Od mene za to imaju ogromnu pohvalu!!

Nadalje, čitajući neke recenzije dosta se cura žalilo da su nijanse narančaste itd. , i stvarno mi nije jasno kako netko kupi proizvod bez da se prvo dobro informira te poznaje svoju kožu. Bar danas ima blogova koji to rade umjesto vas. Dakle, ova je linija pudera namijenjena upravo ženama s maslinastim tenom odnosno toplim podtonom. 

U ponudi postoji pet nijansi , od F100 do F500. Moja je naravno F100 i odlično mi pristaje. 

O samom puderu - doziranje pumpicom je ne samo higijensko već i iznimno praktično, možeš kontrolirati koliko ti pudera izlazi što je odlično ! 

Meni za prekrivanje cijelog lica trebaju 2 pumpice i to je po meni jedina mana ovog pudera - brzo se troši. Iako ja ne nosim isti puder svaki dan, vidite da sam ovaj prilično brzo potrošila s obzirom da ga imam oko mjesec dana, Dobro, nisam ga potrošila ali prilična količina je nestala.

Ja ga nanosim Real Techniques Expert Face Brush četkicom i potom izblendam Beauty Blenderom . Pro verzija je bolja za ovaj puder jer je jako prozračan i nježan .

Vrlo je maziv, svilenkast i polutekuće konzistencije. iniš koji daje je definitivno glowy , ostavlja kožu da diše i sjaji prirodnim sjajem. 

Ono što se isto ne slažem u potpunosti je da ovaj puder ima srednje do jako prekrivanje. Možda za osobe sa savršenom kožom ali za mene s pokojom aknom ili pigmentacijskom mrljicom , on ima srednju moć prekrivanja a tek drugi sloj + korektor na kritičnim mjestima daje onakvo prekrivanje kakvo ja želim i volim .

Na koži stvarno izgleda vrlo prirodno i nema nimalo efekt maske pa bi se curama koje vole natural look sigurno svidio! Pogotovo sad u proljeće kad svi težimo tom prirodnom sjaju :) 

Mislim da ovakav puder svaka od nas treba imati za dane kada želi prozračno lice , my but better skin look. 
Mora se prijeći s malo pudera u kamenu ili prahu preko njega jer imam dojam da bi u suprotno šetkao licem kroz dan a to nije sexy :D

Dakle, ovaj puder nije za cure rozog podtona, izrazito svijetle cure , porulansku put itd., on je ciljano dizajniran za maslinastu put mediteranskih i azijskih žena. 

Tko zna , možda ovaj genijalan brand izbaci kolekciju i za svijetle cure ;)









Ah. Puder mi je pao i da, pumpica je pukla. To ne znači da se više ne može koristiti ali znači da je korištenje znatno onemogućeno i otežano. Stoga bi na Vašem mjestu bila oprezna kad je o tome riječ.










Došli smo napokon i do swatcheva! Kao što vidite, on se divno fotka, daje lijep sjaj i super se stapa s kožom, ja sam ga na swatchu samo razmazala , nisam ni pokušala ga blendati na ruci ali već ovako vidite kako lijepo izgleda.











Na slikama vidite kako izgleda na koži. Nisu retuširane, to je moje lice , rođena sam s njim a ovo je EX1 :D. Trajnost je odlična, meni traje i po 16 h , ali opet, ja s trajnošću pudera nemam problema jer uvijek matiram lice i nosim blotting papiriće. 

Vidite koliko koža izgleda prozračnija i lakša s ovim puderom nego što izgleda recimo s Vichy Dermablendom. Meni je Dermablend odličan ali ima dana kad želimo da naša koža proviri kroz puder a ema bolje podloge od ove za to ! 

S obzirom na relativno nisku cijenu, od srca ga preporučujem! Ja ću ga svakako kupiti ponovo kad potrošim ovaj.

Privlači li vas ovaj puder koji koristi i Kylie Jenner, Nikkie Tutorials itd.? Koji je vaš omiljeni my skin but better puder?

xoxo

Broj komentara: 5:

  1. I ja ga promatram vec dugo,mislim ga uzeti za ljeto kad mi ionako ne treba full prekrivanje, a u drogerijama ne mogu naci dovoljno tamne nijanse. Mislis da bi f400 bio pretaman za nc42?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo je puder po meni idealan za ljeto , mislim da ces biti odusevljena! Stvarno je izvrstan, jako se lijepo stapa s kozom i ugodan je za nositi. Hm mislim da bi bio otprilike tu negdje. Najsigurnije ti je pogledati nekoliko swatcheva na netu a imas ih dosta pa usporediti. Ovi su puderi upravo za nas s toplim podtonom ili za cure tamnije koze :)))

      Izbriši
  2. Meni je ovo odličan puder, pisala sam i ja o njemu. Stim da meni svo crvenilo prekruije u jednom sloju.....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nemam problema s crvenilom uopce pa ne znam stvarno. Imam tu i tamo koju pigmentacijsku mrlju od akni i kozu sklonu aknama ali relativno normalnu prema kombiniranoj. U svakom slucaju volim ful glam :D iako je ovo jako lijel puder, stvarno mi se svida i vjerojatno cu ga ponovo kupiti!

      Izbriši
  3. Iskreno, nisam cula za ovaj puder pre, ima divno pakovanje :)

    OdgovoriIzbriši