logo :)

utorak, 5. travnja 2016.

PRIMERI I PROLJEĆE - KOJI LOOK ODABRATI?


Pozdrav drage moje,

danas ću se pozabaviti temom koja često zadaje glavobolje. Naime na tržištu se pojavljuje sve više različitih primera koji obećavaju sve i svašta , od zaglađenih pora, do neutraliziranog crvenila lica , pa do poznatog glowy skin looka. 

Što od svega toga odabrati?

Moramo početi od dobrog poznavanja našeg tipa kože. 
Ako netko ima masnu kožu, to ne znači da ne može nositi glowy skin look , samo znači da ga postiže na drugačiji način od osoba sa suhom kožom.
Poanta je da sve mi možemo nositi bilo koji finiš podloge i look ako znamo koji proizvodi mogu biti naši saveznici u postizanju istog a koji nas pak vode u propast.

Prvo ću vam dati kratke smjernice u postizanju lookova a potom opisati svoje osobno iskustvo i proizvode koje ja koristim.

Dakle, ukoliko masna koža želi glowy look ono pd čega treba bježati je još krema, tekućih iluminatora itd., potrebno je T zonu matirati transparentnim puderom a obraze obasjati highlighterom u kamenu te kroz dan eventualan sjaj maknuti s lica blotting papirićima. 

Kod suhe kože je stvar drugačija, za postizanje glow from within sjaja mogu se koristiti tekući iluminatori ispod ili na tekućoj podlozi na najistaknutijim dijelovima lica a nakon eventualnog matiranja odnosno u ovom konkretnom slučaju settinga, može se po želji dodati i hajlajt u kamenu . 

Normalna koža je najednostavnija - oodaberite look koji želite - koristite primer za zagladitit i matirti kožu  koristite transparentni puder, želite li sjaj , birajte između najrazličitijih proizvoda u kremi, kamenu, prahu.


Ovo su proizvod koje ja koristim, s tim da njegu kože ovdje nisam navela, prije samog nanošenja makeupa , naravno, očistim i nahranim lice.

Sada dolazi najvažniji dio - SPF. Zaštita od sunca. Drage djevojke, nemojte podcijenjivati ovaj korak. Krema sa zaštitom od sunca je najbolja anti age krema na svijetu , štiti nas od preranog starenja kože , od melanoma , pigmentacijskih mrlja i ožiljaka od akni. 

Moj prvi korak je dakle nanošenje RoC kreme sa 50 SPF koja se ujedno bori protiv pigmentacijskih mrljica na koži. 

Kad se ona dobro upije, ponekad poprskam lice MAC Fix + sprejem ali taj korak često preskočim ili zamijenim Avene termalnom vodom.

Na T zonu nanosim Maybelline Baby Skin primer koji je vrlo lagan i popunjava pore te zaglađuje ten. 

Ostatak lica prekrijem ili Catrice Beautifiying primerom ili Nivea Men After Shave balzamom, ovisi kakav finiš želim i koji puder koristim.







Posljednji korak je , ukoliko želim glowy skin Aura Illuminator koji nanosim na čeone kosti, duž nosa , iznad gornje usnice, na najviše točke jagodičnih kostiju. Ponekad ga stavim ispod podloge a ponekad na nju, jednako lijepo izgleda. 

Kada nanesem podlogu , korektor, matiram lice , te završim s bronzerom, konturiranjem, rumenilom i ostalim divotama , lice poprskam MAC Fix + sprejem da sve poveže i vrati licu vlažnost. Tokom dana lice osvježim i hidratiziram termalnom vodom. Obično koristim Vichy i LRP izvan kuće a kod kuće imam veliku bocu Avene termalne vode. 

To je sve o mojoj trenutnoj pripremi kože za makeup.

Sada ću vam pokazati nekoliko slika s početka dana, slikano u otprilike 8 ujutro.






Naravno, otprilike 13 sati kasnije, situacija je drugačija !






Sve u svemu, nije da sam nezadovoljna izgledom make upa nakon 13 sati nošenja , posebno kad sam slikala bez ikakvih popravaka.

Kakav finiš na licu volite ovo proljeće , koje primere koristite i zanima li vas posebna  recenzija nekog od mojih preparata ?

xoxo

2 komentara:

  1. Gdje uma za kupiti RoC krema i koja joj je cijena? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imas u ljekarnama , Farmacia sigurno i DM dio s ljekovima bez recepta, ja sam ovu kupila na Savici u DMu a taj odjel drzi i DM na pocetku Ilice (onaj blizu Manga i Vinceka). Cijena je oko 130kn, odlicna ti je i Bioderma 50SPF, Photoderm se zove mislim , provjeri na netu, ja sam je koristila zadnja dva ljeta i divna je na kozi i ne izaziva akne (bar meni nije a meni sve izaziva). Cijena je isto tu negdje, ona je nesto jeftinija. Nadam se da sam pomogla, svakako se treba stititi svaki dan, najbolji anti age lijek :)

      Izbriši